Najvyšší medziročný nárast priemernej mesačnej mzdy podľa neho nastal v
odbore spracovania a konzervovania ovocia a zeleniny, kde sa priemerná
mesačná mzda 1028 eur medziročne zvýšila o 11,9 %. Medziročne sa pokles
priemernej mesačnej mzdy zaznamenal len vo výrobe piva a sladu, a to
o 3,4 %.
Viac ako priemernú mesačnú mzdu v potravinárskom priemysle v roku 2020
dosiahli podľa Korpáša zamestnanci vo výrobe rastlinných a živočíšnych
olejov a tukov, a to 1195 eur, v odbore úpravy a spracovania mlieka 1212
eur, vo výrobe hotových krmív 1312 eur, vo výrobe trvanlivých
pekárskych výrobkov 1153 eur, vo výrobe cukru 1714 eur, vo výrobe
kakaa, čokolády a cukroviniek 1413 eur, výrobe ostatných potravinárskych
výrobkov 1274 eur, vo výrobe piva a sladu 1492 eur, ako aj zamestnanci v
odvetví stáčania prírodných minerálnych vôd a výrobe nealko nápojov
1369 eur.
Dodal, že najvyššia priemerná mesačná mzda v roku 2020 sa evidovala v
odvetví výroby cukru 1714 eur, najnižšia vo výrobe pekárskych vrátane
cukrárskych okrem trvanlivých výrobkov vo výške 858 eur a v odvetví
výroby cestovín vo výške 860 eur.